Kirisiskot 

Kirisiskot on rekisteröity yhdistys ja kuuluu partiopiiriin, joka on nimeltään Pääkaupunkiseudun Partiolaiset (PäPa). PäPa kuuluu kattojärjestöön, Suomen Partiolaisiin (SP). SP puolestaan kuuluu partioliikkeen maailmanjärjestöihin World Organisation of Scout Movement (WOSM) ja World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Näin lippukunnat kytkeytyvät osaksi maailmanlaajuista partioliikettä.

Yhdessä veljeslippukuntamme Mustien Veljien, Munkkivuoressa toimivan Vuoren Valppaiden ja Lehtisaaressa toimivan Navigatoresin kanssa muodostamme lippukuntaryhmittymän Munkinseudun partiolaiset (MSP), jonka kesken tehdään yhteistyötä. Toimimme yhteistyössä myös muiden lähialueen lippukuntien kanssa. Taustayhteisönämme on Munkkiniemen seurakunta, joka mm. tarjoaa kokoontumistilat eli kolon Munkkiniemen kirkon kellarissa. Partiotoiminta on kaikille avointa uskonnollisesta tai muusta katsomuksesta riippumatta.

Partiotoiminnan kohderyhmäksi on määritelty 7-22 -vuotiaat lapset ja nuoret. Tätä vanhempia partiolaisia kutsutaan mm. mahdollistajiksi. Aikuisille löytyy partiosta paljon tekemistä lippukunnan pyörittämisestä, kämpän ylläpidosta ja erilaisten tapahtumien järjestämisestä aina piirin ja keskusjärjestön tehtäviin.
Käytännössä erilaisia vastuu- ja johtamistehtäviä lippukunnassa saadaan monesti jo samoajaikäisenä eli 14-17-vuotiaana. Lippukunta, piiri ja keskusjärjestö järjestävät laajalla tarjonnalla kurssimuotoista taito- ja johtajakoulutusta kaikille johtajaikäisille eli samoaja-, vaeltaja- ja mahdollistajaikäisille.