Lippukunta

Kirisiskot yhdistyksenä

Kirisiskot on rekisteröity yhdistys ja kuuluu partiopiiriin, joka on nimeltään Pääkaupunkiseudun Partiolaiset (PäPa). PäPa kuuluu kattojärjestöön, Suomen Partiolaisiin (SP). SP puolestaan kuuluu partioliikkeen maailmanjärjestöihin World Organisation of Scout Movement (WOSM) ja World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Näin lippukunnat kytkeytyvät osaksi maailmanlaajuista partioliikettä.

Yhdessä veljeslippukuntamme Mustien Veljien, Munkkivuoressa toimivan Vuoren Valppaiden ja Lehtisaaressa toimivan Navigatoresin kanssa muodostamme lippukuntaryhmittymän Munkinseudun partiolaiset (MSP), jonka kesken tehdään yhteistyötä. Toimimme yhteistyössä myös muiden lähialueen lippukuntien kanssa.

Taustayhteisönämme on Munkkiniemen seurakunta, joka mm. tarjoaa kokoontumistilat eli kolon Munkkiniemen kirkon kellarissa. Partiotoiminta on kaikille avointa uskonnollisesta tai muusta katsomuksesta riippumatta.


Tapahtumat ja toiminta

Lippukunnan vuosittain toistuvia tapahtumia ovat muun muassa ilmoittautumistilaisuus elokuussa, myyjäiset marraskuussa, itsenäisyyspäivän lupauksenanto ja kesäleiri (yleensä heinäkuun loppupuolella).

Lisäksi järjestämme muun muassa ikäkausi- ja lippukuntaretkiä, ryhmänohjaaja- eli ROK-kurssin tarpojaikäkauden lopulla ja ensiapukoulutusta johtajille.

Kirisiskoilla on myös suunnistustoimintaa, ja olemme osallistuneet Venlojen Viestiin jo useana vuonna.