Kämppä

Pähkinänkuoressa

Kämpän nimi: Kirilä / Impivaara
Omistaja: Mustat Veljet ja Kirisiskot 
Paikkakunta: Vihdin Tervalampi (Ojakkala)
Osoite: Pekkasenkuja 1, 03220 Tervalampi
Rakennettu: 1962, remontoitu 2002
Kapasiteetti: 60-70 hlö (+8 saunalle), tarvittaessa jopa 100 henkilöä 
Vuokrataan: liisa.uotila@helsinki.fi tai 050-3570407, hinta partiolaisille 250 €/viikonloppu, muille 350 €/viikonloppu.

Kirilä, Mustien Veljien ja Kirisiskojen kämppä

Yleistä ja historiaa
Mustien Veljien ja Kirisiskojen yhteinen ylpeys ja tukikohta Vihdissä Ojakkalan kyljessä on joskus Kiriläksi ja ammoin Impivaaraksikin kutsuttu kämppä. Sitä vuokrataan mielellään myös muiden käyttöön. Vuonna 1962 valmistunut kämppä on vuonna 2002 perusteellisesti remontoitu ja varustettu kahdella lisäsiivellä johtajien ja vanhempainneuvoston massiivisella talkoopanostuksella. Puolentoista hehtaarin tontilla on myös ulkorakennus/puuliiteri, uutuuttaan säteilevä huussirakennus ja vuonna 1982 valmistunut hirsirakenteinen saunakämppä sekä porakaivo.

Tilat ja kapasiteetti
Rakennukset: Kämppä, saunakämppä, ulkorakennus jossa liiteri, työkaluvaja ja huussit.
Noin 150 neliön kämppä tarjoaa mukavat tilat 60–70 nukkujalle. Isolla kämpällä on kaksi isoa tupaa seinänmittaisin kaksikerroksisin laverein, kumpikin noin 25:lle ja yksi pieni huone 7 hlö:lle, keittiö sekä tilava kuivaushuone-eteinen. Saunalle mahtuu 8–10 hlö lisää. Nämä siis patjoin varustetuille lavereille, lattiatilaa hyödyntämällä saadaan tarvittaessa suurempikin porukka majoitetuksi.

Lämmitys
Ison kämpän toinen puoli lämpiää kamiinan ja toinen uudenkarhean lasiluukuilla varustetun takan voimalla. Lisäksi on ruhtinaallisen kokoinen kuivaushuone-eteinen, jossa kamiina, sekä johtajien "pikkuhuone", jota lämmitetään sähköllä. Pienen porukan ei tarvitse lämmittää kaikkia tiloja.

Keittiö
Kämpän keittiössä on sähköhella ja uuni, jääkaappi ja pakastinlokero (jenkkikaappi) ja astioita sekä aseet ainakin 50 hlölle. Kaikki normaalit ruoanlaittovälineet (kattilat, kauhat, vispilät ym) löytyy. (Saunalla lisäksi keittolevyt). Vesi kannetaan sisään itse porakaivosta ja lämmitetään Parra-vesipadalla mutta se poistuu viemärin kautta.

Saunakämppä ja sauna
Vuonna 1982 valmistuneella saunakämpälläkään ei kylmä pääse yllättämään. Jatkuvalämmitteiseen saunaan mahtuu riittävästi (10 hlö, lapsia enemmänkin) kylpijöitä kerralla. Pesuvesi lämmitetään vesipadassa. Kammarin puolella voi istuskella avotakan ääressä vaikka makkaraa paistaen. Lisäksi on vielä termostaattisäätöinen sähkölämmitys ja kamiina. Saunakämpässä mahtuu yöpymään noin 8 henkilöä.

Maasto
Sinänsä viihtyisistä sisätiloista on kuitenkin mukavaa siirtyä ulkoilmaan. 1,5 hehtaarin metsäisellä tontilla on tunnelmallinen nuotiopaikkakin. Kämppämme sijaitsee aivan Nuuksion järviylängön laidalla, ja voi toimia vaikka metsäretken päätepisteenä. Noin puolen kilometrin päässä on uimaranta.

Varaustilanne päivitetty 30.9.2020


SYKSY 2020
28.-30.8. Länsi-Helsinki ROK (?)
18.-20.9. KISS-MV (Perheretki su 20.9.?)
2.-4.10. FiSScen
9.-11.10. KISS-MV
14.-18.10. Sinivuoren Soihdut
23.-25.10. Espoon Metsänkävijät
30.10.-1.11. PitVa
6.-8.11. MuHö
13.-15.11. KISS-MV
20.-22.11. ELLI ROK
27.-29.11. Haukkavuoren Haltiat
11.-13.12. KISS-MVKuinka sinne pääsee?

Kirilään pääsee Helsingistä myös bussilla Munkkiniemen kautta Turun moottoritietä tai vanhaa Turuntietä Pitäjänmäen kautta. Aikataulut: www.pohjolanliikenne.fi tai www.matkahuolto.fi (pysäkin nimi Sahapelto, Vihti). Busseja kulkee tiheämmin (noin tunnin välein) välillä Hki-Veikkola. Autolla pääsee myös, kts. ajo-ohje. Parkkitilaa n. 6 autolle.

Ajo-ohje

Helsingistä: Ajetaan Turunväylää (vt. 1) Veikkolan liittymään asti, josta poistutaan ja jatketaan vanhaa Turuntietä (mt. 110) kohti Turkua. Pari kilometriä Veikkolan jälkeen, vanhan tien ylitettyä moottoritien, käännytään oikealle kyltin ”Ojakkala 11” kohdalla tielle 1215. Noin kuuden kilometrin päässä näkyy oikealla Tervalammen kartano. Vähän tämän jälkeen on risteys oikealle ”Järventausta” (älä käänny sinne!). Tähän loppuu tien valaistus. Seuraavan bussipysäkin (noin kilometrin päässä) kohdalta käännytään vasemmalle (oikealla olisi postilaatikkorivi), missä auto pysäköidään parkkipaikalle ja jatketaan polkua ylös kämpälle.